Carti in dar #1, primul episod dintrun concurs lunar

Carti in dar #1, primul episod dintrun concurs lunar

Am hotarat ca fiecare zi de 2 ale lunii sa lansez un concurs cu carti. De ce o zi anume si de ce 2 ale lunii? Pentru ca am cautat o zi aproape de cea in care imi primesc banii, dar si fiindca pe 2 e ziua mea. Asadar, la fiecare inceput de luna, o  sa va provoc la citit cu carti in dar.

Cine doreste? Cine citeste?

Pe facebook nu s-a inghesuit nimeni  la acest concurs cu carti in dar.

Nu stiu de ce postarile mele nu au impactul dorit, dar poate ma ajutati sa le raspandesc.

 

Premiul de luna asta este dupa cum vedeti volumul Cum am omorat-o pe Diana si pentru al avea trebuie sa imi recomandati carti. Tot ce v-a placut, tot ce  ati reciti, tot ce v-a marcat, tot ce considerati special recomandati-mi, oferiti-mi si voi  carti in dar. Accept si raspunsurile ce contin mai multe titluri. 

Conditii de participare:

 1. Scrieti raspunsul vostru intru comentariu, aici sau pe facebook la postarea cu concursul.
 2. Argumentati-va raspunsul.
 3. Distribuiti aceste articol ca sa afle toata lumea despre instigarea mea la citit.
 4. Dati like paginii Jurnal de mamica de rege mic. (daca nu ati dat deja)

Cei care nu respecta aceste  conditii nu vor intra in tragerea la sorti.

La ultimul concurs nu toata lumea a citit pana la capat ce era de facut si in consecinta, nici nu a facut. Vreau sa ofer carti in dar celor care imi ofera si ei un minim de respect.

Concursul carti in dar incepe acum si se termina pe 12 mai. Tragerea la sorti va avea loc in aceasi zi, seara.

Hai sa citim.

 

 

 

18 thoughts on “Carti in dar #1, primul episod dintrun concurs lunar”

 • Sunt atat de multe carti pe care le-as recomanda… Pentru ca nici nu stiu de unde sa incep, o sa le mentionez pe primele trei care imi vin in minte, intr-o ordine, evident, aleatorie.
  1. Dragostea dureaza trei ani (F. Beigbeder) – nu e o carte pe gustul oricui, dar pt mine a atins o coarda sensibila, mi se pare o imagine realista a vietii de cuplu pt multi, punctata cu haz si speranta pe ici – colo.
  2. Interviu cu un vampir (Anne Rice) – personal, am o apreciere maxima spre bolnavicioasa pt orice are legatura cu vampirii. Iar Anne Rice are un stil deosebit de a scrie, creeaza niste imagini foarte vii si complete (poate un pic prea detaliate pt gustul unora, pe alocuri). Am citit toata seria, e important pt a iti face o imagine completa a personajelor, insa prima carte mi s-a parut cea mai cea.
  3. Zi dupa zi (D. Levithan) – o carte simpluta, pentru si despre adolescenti, care atinge insa niste dileme morale si care te lasa pe ganduri (dupa ce treci peste povestea de dragoste ciudatica, si peste partea S.F. in care personajul principal este un suflet fara nume si fara sex, care sare in fiecare zi din corp in corp). Pt mine cartea are cateva lectii importante si cateva citate memorabile, referitor la cat de putin apreciem ce avem in viata si cum ne grabim sa ii judecam pe cei pe care nu ii intelegem.

 • Nu cred că ai motive de îngrijorare. Adică nu articolele au vreo vină. Poate că oamenii au citit cartea respectivă. Sau… nu ştiu ce alt motiv ar avea. Eu, de exemplu, nu am FB pentru poteci.
  Zi frumoasă să ai!

 • Tema pentri acasa de Nicolae Dabija m-a facut sa traiesc fiecare clipa descrisa.A ajuns la inima mea prin limbaj,descrieri si iubire.

 • Buna! In primul rand felicitari pentru blog. Te asigur ca nu ai doar respectul si admiratia mea, ci a mai multor perosoane, care insa nu au exprimat asta in scris 🙂
  Este greu spre imposibil sa iti recomand o carte. Eu iti recomand altceva: sa citesti zilnic 🙂
  Totusi iti voi recomanda o picatura dintr-un ocean (aleasa aleatoriu din preferatele mele): Noua povesti muzicale de Tiberiu Soare.
  Succes tuturor!

 • Buna ziua Roxana. Frumoasa si laudabila initiativa ta. Pe principiul sa dam o sansa si celor mai mici si necunoscuti, iti recomand poeziile adunate in volumul “Vioara din mansarda” ale basarabencei Doina Strulea. Pline de emotii si ganduri frumoase strofele ei.

  1. Fata din tren (Paula Hawkins)- pentru mine e o carte plina de suspans și mister. Am vazut recent filmul, dar cartea este mai interesanta si nu iti vine să o mai lași din mână pana nu ai terminat-o.
  2. Cel care ma aștepta (Parinoush Saniee)- se urmărește destinul femeii din Iran. Pentru mine este o carte despre tradiție și sacrificiile făcute intr-o societate patriarhală
  • Am vazut filmul fata din tren si m-a cucerit, sper sa faca la fel si cartea pe care o am in lista “de citit”. Multumesc si pentru cealalta recomandare, ai numarul 5.

 • La începutul primăverii, în timp ce aranjam cărțile în noua mea bibliotecă, ochii mi-au căzut pe un un volum de nuvele, scrise de Gîb Mihaescu, unul din marii noștrii prozatori interbelici, în aceeași galerie cu Camil Petrescu și Hortensia Papadat-Bengescu. Pasionat al vieții de provincie, pe care o consideră autentică, în raport cu viața din marile orașe, autorul creează eroi inadaptabili, bântuiți de obsesii și de vedenii.
  Știind aceste lucruri, am mers direct la cuprins, iar un titlu mi-a atras atenția : « La Grandiflora ».

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: