12 cărţi pentru 12 luni-concurs cu cărţi

12 cărţi pentru 12 luni-concurs cu cărţi

Cărţi în dar revine aşa cum v-am promis, dar de astăzi poartă un alt titlu şi anume: 12 cărţi pentru 12 luni deoarece oferă câte o carte în fiecare lună şi pentru a nu se confunda cu o categorie deja consacrata de la Editura all cum am zis deja aici.

Concursul cu cărţi lunar se va desfăşura după tradiţie în aceeaşi zi de 2 ale luni şi va dura 12 zile. Totul sub semnul lui 12. Eu vă voi adresa o întrebare sau o provocare la care aştept cele mai incitante şi interesante răspunsuri.
Voi stabili câteva reguli de participare şi voi extrage câştigător la finalul celor 12 zile. Premiile vor fi stabilite de voi, la 12 cărţi pentru 12 luni puteţi să alegeţi ce carte vreţi să citiţi.

Întrebarea acestei prime ediţii este:

Ce carte nu aţi reuşit să terminaţi sub nicio formă şi de ce?

Condiţii de participare:

 1. Să răspundeţi la întrebare fie aci în rubrica de comentarii, fie pe pagina de facebok.
 2. Să distribuiţi pagina de concurs (opţional).
 3. Să îmi lăsaţi o adresă de livrare în timp util.

Pentru că e prima ediţie toată lumea va putea să participe, nefiind impusă condiţia să nu fi câştigat la ediţia anterioară.
Premiul va fi ce titlu vreţi voi de la Libris care să nu fie în valoare mai mare de 40 de lei.
Concursul se va desfăşura până la data de 17 februarie 2018 inclusiv. Câştigătorul va fi desemnat la 18 februarie 2018.
Luna viitoare, însă 12 cărţi pentru 12 luni se va desfăşura în intervalul ştiut 2-14 ale lunii.
Aştept cu interes răspunsurile voastre şi vă doresc succes.

Cititi zilnic, lectura va face fericiti si liberi!

12 cărţi pentru 12 luni

 

43 thoughts on “12 cărţi pentru 12 luni-concurs cu cărţi”

 • N-am reușit să finalizez nicicum “Frații Jderi” deoarece nu a fost genul meu. Chiar dacă alte scrieri ale lui Sadoveanu mi-au plăcut foarte mult, aceasta rămâne în categoria celor la care nu voi reveni.

  • Daca nu as fi avantul anilor tineri probabil ca nici eu nu as fi terminat-o. Imi pare o carte imposibila. Multumesc pentru raspuns, ai numarul 1 in concurs.

 • M-am luptat ceva timp cu “Demonii” lui Dostoievski, hotărâtă să merg până la capăt pentru că mi-au plăcut foarte mult “Crimă şi pedeapsă” şi “Eternul soț”. Am parcurs primul volum cu greu şi am trecut la al doilea, copleșită de personaje, de amănunte, până ce m-am împotmolit, căci pofta de citit mi se redusese îngrijorător. Puține pagini reușeam să citesc zilnic şi cum pe atunci nu obisnuiam să citesc cărți în paralel, am abandonat “Demonii” şi trecând la o altă carte, nu-mi amintesc care, mi-a revenit apetitul pentru lectură .
  Cartea dorită ca premiu -Falsul Dimitrie de Dumitru Crudu.

 • Pana acum nu am nicio carte pe care să nu o fi terminat.Am avut mari dificultăți la Maestrul si Margareta,la care am facut o pauza,dar într-un final am reusit sa o termin.

 • Nu am reusit sa citesc cartea:Simte-te bine in pielea ta fara s-o vrei pe-a altora “scrisa de Jean Louis Fel pentru ca nu m-a atras in mod deosebit.Astept alte carti care sa ma fascineze efectiv,poate vor veni prin intermediul acestui concurs ,sper!😘😘

 • “Drood” de Dan Simmons. Ironia este că ador această carte, de aproape doi ani se identifică cu noptiera mea și a ajuns criteriu pe lista mea de reușite/nereușite a fiecărui an (“Nici anul acesta n-am terminat Drood!”). Explicația: la început mi s-a părut prea scumpă să o cumpăr și am citit pe apucate câteva pagini, apoi eu și prietenele ne-am propus diverse cărți de citit simutan, iar cele aproape 1000 de pagini ale propunerii mele (desigur Drood) le-a descurajat. Culmea este că astă vară, când, mai hotărâtă ca niciodată, am vrut să o iau cu mine în vacanță, nu am reușit să o îndes în bagaj, iar ca să o țin în mână era prea groasă, mai ales că am schimbat câteva mijloace de transport. Încep să cred că mă bântuie acest Drood!!!

 • Nu am reușit să termin sub nicio formă romanul “Adolescentul” de Feodor Dostoievski, deoarece scrisul era foarte mic și deja mă dureau ochii. Am abandonat cartea după doar șaisprezece pagini. O voi citi foarte curând, poate anul acesta. Am auzit doar lucruri foarte bune despre ea.

 • Nu am reusit sa termin cartea “Suge-o Andrei”. M-am chinuit sa o citesc, dar mi-a displacut atat de mult incat am renuntat la ea 🙂

  • Eu asa am patit cu cartea Suge-o, Ramona care a fost de un ridicol iesit din comun. Nici nu stiam ca a mai scris si Suge-o, Andrei.
   Numarul 9 e pentru tine.

 • Bun regasit, scriitoare si cititoare!

  Eu am inceput de doua ori, la distanta de cativa ani, ,,Lolita” de Nabokov, dar nu m-a atras (subiectul) si n-am trecut de jumatate. Mai mult ca sigur ca nu voi incerca si a treia oara. 😊

 • mulţumesc frumos pentru atenţionarea începerii concursului (mai uit când încep activitatea de spart lemne…)!
  m-am gândit ce carte am început şi nu am terminat şi am găsit: ”Ulise” de James Joyce ! nu este o carte uşoară… poate că voi mai reveni asupra ei – când nu voi mai avea mult de lucru în gospodărie – pentru că această carte merită a fi citită şi înţeleasă bine !
  îţi doresc multă sănătate şi spor să ai în tot ceea ce îţi doreşti să realizezi !

 • Nu am putut termina “Dupa ce te-am pierdut” de Jojo Moyes din cauza limbajului obscen folosit la jumatatea cartii, cand se vorbea despre o anumita poza cu Lily.

 • Bine te-am gasit :).
  Singura carte pe care nu am terminat-o a fost “O zi din viata lui Ivan Denisovici” de Aleksandr Soljenitz. Eram in liceu si cred ca preferam cartile cu ceva mai multa actiune, m-a plictisit destul de rau de n-am reusit sa o termin. Insa cu siguranta cand o sa o citesc din nou imi va placea, pentru ca in ultimii ani chiar a ajuns sa ma pasioneze subiectul WW2 si lagare de concentrare.

  • Bine ai venit, sper ca numarul 13 nu iti va aduce decat bucurie. Maine e tragerea la sorti, ai venit la fix. Un subiect asa de dificil la o varsta atat de speciala cred ca pe multi are coplesi, si pe mine ma facea sa renunt. 🙂

 • Sincer, nu a fost nicio carte pe care sa nu reusesc sa o termin. Probabil pentru ca aleg cu grija ceea ce citesc, sau poate pentru ca imi place prea mult sa citesc. 😀

 • Tocmai mi-a recomandat o prietena concursul. Ma bucur ca te-am gasit.
  Cartea pe care nu am reusit sa o termin a fost Twilight. Sincer, mi s-a parut mult prea de duzina, prea comerciala si am abandonat-o dupa mai putin de 100 de pagini.

  • Si eu ma bucur ca ai venit si ca al meu concurs a fost recomandat. Nici filmul nu l-am vazut, ce sa mai zic de carte…. :)). Numarul 16 e al tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: