Ce am citit în ianuarie 2018

Ce am citit în ianuarie 2018

Preluând o idee găsită la Anca am să fac câte o listă cu ce am citit în fiecare lună. Şi ce am citit în ianuarie 2018? Cărţi din toate categoriile posibile, unele pe care le-am găsit copleşitoare, altele pe care le-am recitit şi altele la care nu m-aş mai întoarce niciodată.

  1. Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea a lui Agnès Martin-Lugand, este una din această ultimă categorie, cu o temă ofertantă cartea nu se dezlipeşte, însă de banalul comercialului şi nu surprinde cu nimic, doar prin superficialitatea de care autoarea da dovadă.
  2. Nu acelaşi lucru l-aş spune despre cartea lui Umberto Eco, Numele trandafirului la care m-am întors a treia oară cu aceeaşi placer nebănuita.
  3. Supă de pui pentru suflet – Jack Canfield, Mark si Victor Hansen nu a trezit în mine nicio emoţie, nu am găsit nici comorile şi nici perlele de care lumea vorbea, a reuşit doar să mă plictisească.
  4. Minciunile femeilor mi-a făcut cunoştinţă cu Ludmila Uliţkaia Şi îi promit să fim prietene pentru multă vreme de acum înainte.
  5. Maestrul şi margareta semnată de Bulgakov m-a copleşit încă o dată.
  6. La fel şi Faust a lui Goethe pe care îl citesc deja a patra oară.
  7. Villette de Charlotte Brontë. Mi-a adus o mare bucurie, o reîntâlnire cu personajele epocii Jane Eyere, dar şi o constatare la care nu mă aşteptam, mi-a plăcut mai mult decât La răscruce de vânturi şi chiar mai mult decât Jane Eyere.
  8. Muntele Vrăjit a fost o recitire, dar Thomas Man de data asta nu m-a convins la fel ca şi în anii trecuţi, lectura parindu-mi mai plictisitoare acum.
  9. Cu Un bărbat pe nume Ove  m-am înduioşat şi-am plâns lăsându-mă în voia tandreţii şi a iubiri ce o purta în suflet. Aceasta e şi cartea mea preferată, dintre cele aflate la prima lectura a  acestei luni.

Asta e ce am citit în ianuarie 2018 şi acum aştept să văd ce alte cărţi îmi aduce începută februarie care şi ea m-a bucurat deja cu un uriaş volum, dar toate la rândul lor. Sper să fie mai mult de nouă.

 

 

ce am citit în ianuarie 2018

Sursa foto

3 thoughts on “Ce am citit în ianuarie 2018”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: