Trandafirul negru de D.W. Buffa (guest post)

Trandafirul negru de  D.W. Buffa (guest post)

Trandafirul Negru este o carte de dragoste combinată cu mafie, conspirații și alte câteva ingrediente. E o supă primordială, cam așa se întâmplă când încerci să faci o carte pentru toate nișele de cititori, lipsea un pic de SF și era paleta completă. Cu toate astea nu e o carte rea, se poate citi.

#sinopsis Trandafirul Negru

Un avocat, pe numele său Andrew Morrison are vreo 30 și ceva de ani și e foarte tare, foarte avocat, mai avocat și decât Keanu Reeves în Avocatul Diavolului. Este un profesionist, obișnuit să se descurce singur de mic, face tot posibilul să câștige fiecare proces în care este implicat și reușește. Reușește pentru că este foarte ambițios, își dorește să câștige mereu, a fost și este atent la succesele și erorile celorlalți.

Într-o zi, acceptă invitația unui mare om de afaceri și petrece un weekend pe iahtul acestuia. Aici o întâlnește pe soția acestuia, Danielle St James, o foarte frumoasă blondă, cu mult sex-appeal. Flirtează un pic cu aceasta dar pare că nimic nu se întâmplă între ei.

Ulterior, se trezește în postura în care trebuie să o apere, pentru că Danielle este acuzată că și-a ucis soțul cu sânge rece, premeditat chiar.

Începe un lung proces în care Morrison va face tot posibilul să-și scape de la moarte/închisoare femeia iubită.

Însă nimic nu e ce pare în această carte și nici măcar el nu știe dacă ea este sau nu vinovată. Poate o femeie atât de frumoasă și de drăguța să fie capabilă de crimă? Și dacă da, de ce, care ar fi mobilul crimei? Gelozia, banii sau care? Vezi tu, dacă citești cartea.

#ochiulcritic

Cum ziceam la început, nu e o carte rea dar nici nu te dă prea pe spate. De obicei nu citesc astfel de cărți dar pe asta am vrut s-o citesc ca să ies din zona de confort.

Nu regret decizia dar nici nu mă bucur prea tare. Este genul de carte de buzunar pe care să o citești când ești obosit și/sau plictisit și vrei ceva mai ușor.

Ca în toate cărțile de genul, avem o poveste de dragoste interzisă/imposibilă, normal. De data asta cam ea este bad boy și el este cumințel, cel puțin până la un punct.

Poate fi interesantă dar nu prea are consistență și este un pic de ciorbă pe acolo. Autorul s-a străduit se pare să prindă o plajă mai largă de cititori și a încercat să-i dea fiecăruia câte ceva. Mi se pare că nu prea i-a reușit foarte bine.

De asemenea, mi s-a părut că a exagerat un pic cu twist-urile, iar când alea au apărut au fost destul de previzibile. Era mult mai tare dacă reușea unul dar bun, care să aibă consistență, profunzime.

Dacă o recomand? Da, dacă vrei ceva lejer de citit cu care să nu-ti bați capul prea tare. Nu este totală pierdere de vreme, nu este nici cartea secolului. Este o carte cu care îți faci treaba pe moment și o uiți apoi în maxim șase luni.

Hisilicon Balong
Acest text apartine autorului blogului infrasunete.eu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: